Balco® Living

Idag drömmer många lägenhetsinnehavare om ett uterum. I de flesta större städer lever många familjer i lägenheter som är trånga och saknar balkong eller uteplats.

Planerar ni en renovering av balkongerna i ert flerbostadshus? Då kan vi hjälpa er med det!

Med Balcos nya isolerade och öppningsbara inglasningssystem Balco® Living, kan vi med en förmånlig finansieringslösning* öka bostädernas boendeyta med många bekväma kvadratmetrar.

Unik lösning

Balco® Living är en unik lösning inom renoveringssegmentet, för bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare, allmännyttan och byggentreprenörer.

Med flera befintliga och nya patent erbjuder vi ett nytt produktsegment – ett isolerat och brandskyddat inglasningssystem som kan förbättra levnadsstandarden för de flesta, men även förbättra bostadshusets estetik och trivseln i området. I förlängningen kan det leda till stora positiva sociala samhällseffekter, exempelvis göra utsatta områden mer attraktiva.

Öppningsbara vikglasluckor

Med Balco® Living öppnar vi upp husets fasad, genom att montera ner och riva väggen till nuvarande balkong, alternativt ta ner väggpartier och skapa en utgång.

På vår betongplatta som grund monteras stabila och väl isolerade glaspartier som är tillverkade av tåliga aluminiumprofiler med smidiga öppningsbara 3-glas vikluckor.

Fasadsystemet har ett u-värde mellan 1,1 till 1,3.

U-värde

mellan 1,1 till 1,3.

Balco® Living ger många fördelar

Illustration ekonomi Balco

Finansieringslösning

Balco erbjuder en attraktiv inglasad boyta – till en låg byggkostnad. Tillsammans med Danske Bank kan en förmånlig finansiering skräddarsys till varje projekt.

Illustration Energi Balco

Smart och långsiktigt

Vi levererar fasadsystemet med uppvärmda trägolv som håller inomhusklimatet behagligt året om. Balco® Living tillverkas med material som har en lång livslängd.

Illustration Balco

Ökad trivsel

Balcos inglasade fasadsystem ger möjlighet till större boyta. Nyttjandegraden ökar och hemmet får en härlig extra dimension.

Behagligt inomhusklimat

Vi levererar fasadsystemet med uppvärmda trägolv som håller inomhusklimatet behagligt året runt. Hela systemet levereras komplett med innertak och inbyggd LED belysning.

Det finns stora möjligheter och utforma det estetiska med färger, handledare och dekorativa beklädnader.

Balco® Living

Nytt innovativt system

*Finansieringslösning
Balco® Living – för ett rum på ca 20 m² kan man i ett större byggprojekt räkna med ett pris på cirka 25 000 kr per kvadratmeter. En kostnad som är attraktiv satt i relation till kvadratmeterpriset för nyproduktion.

“Balco erbjuder en attraktiv inglasad boyta – till en låg byggkostnad. En lösning som kan bidra till positiva effekter för social hållbarhet.”

Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco Group

“Hållbarhet hjälper oss att utveckla Balco till ett företag som vi vet kommer att leverera ett långsiktigt värde.”

Johan Fälth, Ansvarig hållbarhetsfrågor

Vill du veta mer om Balco® Living ?

Med Balco får ni en trygg och stabil partner genom hela byggprocessen, från de första funderingarna fram till utförd garantibesiktning.

    Jag har läst och godkänner Balcos Integritetspolicy