Hur mår balkongerna i din förening?

Har betongen börjat spricka? Har balkongräcken börjat luta? Krånglar inglasningarna? Då är det dags för en åtgärd – och det finns två olika alternativ.

Kontakta oss så berättar vi hur Balco kan hjälpa er med balkongrenovering.

Balkongrenovering med Balco-metoden

Den unika Balco-metoden innebär att gamla balkonger plockas ner helt eller delvis – och ersätts med nya, oftast större, patenterade inglasningssystem från Balco. De öppningsbara glasluckorna skyddar såväl de nya betongplattorna som befintliga fönster, dörrar och väggar. Hela arbetet görs från utsidan utan att störa de boende.

Balco-metoden ger lägre underhållskostnader och bidrar till ökad trivsel. Livslängden för en balkong med en inglasning från Balco förlängs med över 50 år och med visst underhåll upp till 90 år jämfört med en oskyddad betongplatta. Renovering med Balco-metoden ger en energibesparing som leder till minskat klimatavtryck.

Traditionell balkongrenovering

En traditionell balkongrenovering innebär att det görs förbättringar på balkongplattan och att räcken byts ut. Denna typ av renovering håller i ungefär 15 år. Det är så länge renoveringen kan stå emot vädrets påfrestningar och annat slitage. Därefter måste arbetet göras om.

En öppen balkong kan dessutom leda in kyla till fasad och bjälklag, vilket ger kallras och onödiga uppvärmningskostnader.

Balco bidrar till ett hållbart boende

Ökad trivsel med Balco inglasade balkonger och balkongrenovering med Balco-metoden

Ökad trivsel

En inglasad balkong ger en plats att njuta på under stora delar av året. Inglasningen sänker ljudnivån med över 20 dB – och har många smarta funktioner som underlättar livet på balkongen. De boende vistas mer på sina balkonger, vilket ökar närvaron i området. Det i sin tur leder till ökat engagemang och ökad trygghet. En inglasning kan dessutom göra underverk för en trist och sliten husfasad.

Klimatsmart med Balco inglasade balkonger och balkongrenovering med Balco-metoden

Klimatsmart och hållbart

En balkong byggd enligt Balco-metoden har en livslängd på över 90 år och betalar därmed tillbaka sin klimatskuld med god marginal under sin livstid. Merparten av det material som används i våra inglasningssystem är underhållsfria och återvinningsbara. Utöver miljöfördelar som energibesparing, som ger minskade koldioxidutsläpp, innebär livslängden att Balcos inglasade system är en långsiktigt hållbar investering.

Lönsamt med Balco. Balkongrenovering med Balco-metoden

Långsiktigt lönsamt

Med Balco-metoden får balkongerna en lång livslängd, vilket ger en lång avskrivningstid och lägre underhållskostnader. Dessutom minskar kostnaden för energiförbrukningen då uppvärmningsbehovet sjunker med upp till 20 procent – ibland ännu mer.

Citat Balco

Nu har vi ett fräscht hus som inneburit att värdet på bostadsrätterna har ökat – och kostnaderna för uppvärmning har minskat.

Pål Olsson,

ordförande i Brf Björnskölden, Helsingborg


Balkongrenovering – Från idé till verklighet

Med Balco får ni en trygg och stabil partner genom hela byggprocessen, från de första funderingarna fram till utförd garantibesiktning.

Rådgivning

Tillsammans diskuterar vi balkongernas utförande och funktion utefter era önskemål och behov. Balco tar fram ett förslag, en grov tidsplan och en ekonomisk kalkyl.

Arrow

Konstruktion

Balcos ingenjörer påbörjar konstruktionsarbetet. Även om balkongerna kan se identiska ut är varje balkong unik.

Arrow

Tillverkning

Produktionen av Balcos balkonger sker i moderna lokaler vid vårt svenska huvudkontor i Växjö och i vår fabrik i Polen.

Arrow

Leverans

Balkongsystemen delmonteras och märks upp i fabriken. Allt för att förenkla transporter och korta tiden för våra montörer på byggplatsen.

Arrow

Slutbesiktning

När balkongerna är monterade och klara är det dags för slutbesiktning innan balkongerna kan tas i bruk. Balco ger 5 års garanti.

Arrow

Vill du veta mer om balkongrenovering med Balco-metoden?

Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss till dig

    Jag har läst och godkänner
    Balcos Integritetspolicy