Öppna balkonger

En balkong är en verklig tillgång oavsett storlek på lägenhet, eller tid på året. Att kunna öppna upp och släppa in frisk luft ger alltid en känsla av frihet. Och vad skulle sommaren i stan vara utan möjligheten att tillbringa tid med familj och vänner ute på balkongen? Även om vårt klimat inte alltid bjuder in till att sitta ute, kan man med hjälp av några varma plädar klara även kyligare väder och dessutom förlänga utesäsongen betydligt.

I Balcos sortiment finns ett brett utbud av öppna balkonger, anpassade för såväl nybyggnation som renovering. När det gäller det senare kan den nya balkongen bli större än den gamla. Självklart uppfyller de alla säkerhetskrav och anpassas efter de förhållanden som gäller på platsen. Balcos säljare hjälper till att hitta den perfekta kombinationen för dig, ditt hus och din förening.

Kontakta oss för mer information och läs mer om vår nyckel till framgång: Inglasade balkonger, Loftgångar, Fasadrenovering och Energieffektivisering.

Våra öppna balkonger med räcken

Balco skräddarsyr moderna, hållbara och attraktiva balkonglösningar för både nyproduktion och renovering. Vår kompletta lösning inkluderar allt från skiss till montage, men vi erbjuder också separata balkongdelar.

Våra egenutvecklade och hållbara produkter skapar direkta kundfördelar såsom förhöjd levnadsstandard för de boende och ökat försäljningsvärde. Kundens behov och förhållanden styr allt. Tillsammans hittar vi det som passar varje projekt bäst – både vad gäller materialval och utseende.

Öppna balkonger i detalj

Balkongplatta

Balkongplattans uppbyggnad
Balcos egen fabrikstillverkade balkongplatta – ConFe är uppbyggd av en galvaniserad, pulverlackerad stålram. Ramen är försedd med rektangulära, ihåliga stålprofiler som stabiliserar och gör konstruktionen hållbar. Ovanpå stållramen fästs en 70 mm armerad betongplatta. Armeringsjärnen är helt inkapslade för högsta möjliga korrosionsskydd. Därtill fungerar luftporsbildare som expansionskärl där vattnet tillåts frysa utan att förstöra betongen.

ConFe kan levereras med eller utan inbyggd dränering. Med dräneringen leds vattnet från balkongplattans bakkant, till ett rör som ansluts till ett externt dräneringssystem.

Stålram och platta går att få i valfri standard RAL-kulör.

Balkongplatta öppna balkonger

Räcken

Rent utseendemässigt och estetiskt har valet av räcket eller beklädnaden stor betydelse för balkongens utseende och fasadens karaktär. Här finns närmast ett oändligt antal valmöjligheter vad gäller såväl färger som material och mönster. Beklädnaden går att montera invändigt eller utvändigt.

Franskt räcke
Tillverkas i önskad storlek och med valfri räckesbeklädnad ur vårt sortiment. Räcket monteras fast mot fasaden med erforderliga infästningar.

Balco

Vertikala aluminiumspröjs

Balco

Sinusplåt med dagmått

Balco

Perforerad plåt med dagmått

Balco

Klarglas i aluminiumram med dagmått

Balco

Vertikala stålspröjs

Handledare och golv

Tillsammans med räcket ger handledaren balkongen dess specifika utseende och går att få i en mängd olika färger och material. Färganpassa efter balkongens beklädnad eller välj en i trä eller i rostfritt för extra karaktär.

Även valet av golv bidrar till den nya balkongens utseende och stil. Det ska också klara av väder och vind som utgör påfrestningar på balkongen året om. Balco erbjuder flera olika golvtyper som är speciellt konstruerade för att ge minimala problem med fukt och underhåll.

Balco

Rundad handledare

Balco

Sned handledare

Balco

Rak handledare

Balco

Trähandledare

Passar aluminium och stålräcke

Balco

Halvrund handledare

Balco

Rund handledare

Balco

Betong

Avskärmning

Behovet av skydd mot väder, vind och insyn är avgörande för valet av material och utförande. Variationsmöjligheterna är närmast oändliga och finns det speciella önskemål antar vi gärna utmaningen.

Mellanskärm
För att skärma av två intillliggande balkonger krävs oftast bara en enklare typ av skärm. Vanligast är laminat eller glas som går att variera på en mängd olika sätt.

Sidoskärm
Som skydd mot vind och ljud från omgivningen kan man välja en skärm som fästs ovanför fyllningen. Välj mellan olika former och material. Tänk på att välja ett material som inte är transparent om sidoskärmen också ska skydda mot insyn.

Tak

Många flerfamiljshus saknar tak till översta våningens balkong. Vi levererar självklart anpassade tak för just ert balkongprojekt. Våra tak är isolerade och brandsäkra med brandklassning REI30. Taken levereras med vit undersida och svart utsida. Takavvattning och snörasskydd finns som tillval.

Tak öppna balkonger

Upphängning och Infästning

När man har bestämt sig för att renovera sin befintliga balkong eller montera en helt ny är en av de viktigaste frågorna hur den ska hängas upp. Infästningens utförande är alltid beroende av fasadens och bjälklagens konstruktion.

Variationsmöjligheterna är många när det gäller val av infästningsmetoder. Vi på Balco har lång erfarenhet av att hitta säkra lösningar och konstruktioner.

Balkonger med räcken

Balcos balkonger har flera olika standardtyper av räcken.

Balco

Typ 1 – räcke av rundstålsprofiler

Balco

Typ 2 – räcke av rundstålsprofiler

Med dagmått

Balco

Typ 3 – räcke av plattstålsprofiler

Balco

Typ 4 – räcke av plattstålsprofiler

Med dagmått

Balco

Typ 5 – härdat och laminerat glas

Balco

Typ 6 – balkongplatta av fiberbetong

Nöjda användare runt om i Europa

Sedan 1987 har Balco levererat tusentals trygga balkonglösningar till nöjda kunder runt om i Europa.

Har ni liknande projekt på gång? – Vi kan öppna balkonger

Fyll i ditt namn, telefonnummer, e-post så återkommer vi till dig.
Vi gör inte enstaka balkonger till privathus eller liknande.

    Jag har läst och godkänner
    Balcos Integritetspolicy