Menu

Språk:

Varför inglasade balkonger från Balco?

När du inte har använt balkongen på hela vintern vill du snabbt rengöra och fixa till den när solens första strålar visar sig på våren. Torra löv och annat skräp som flugit in på balkongen ska bort, så att balkongmöblerna, som ska hämtas från källaren eller vinden, kan komma på plats. Så här är det, år efter år. Känner du igen dig?

Med en öppen, oskyddad balkong kommer balkonggolvet till slut bli dåligt. Betongens armeringsjärn börjar rosta och frostsprickning kan göra att bitar av betongen lossnar. Vanligtvis krävs underhåll ungefär vart femtonde år. Det värsta är att underhållsbehovet inte alltid är synligt.

När du behöver åtgärda din balkong kan det vara läge att se över vilka olika alternativ och möjligheter som finns.

Varför inglasade balkonger från Balco - Balco är marknadsledande på balkonginglasning och inglasade balkonger.

Varför inglasade balkonger från Balco?

En del kan vara skeptiska till att förändra det man har. Man tror att lägenheten blir mörkare, men det kan faktiskt bli ljusare i lägenheten när du byter ut en solid bröstning mot en i glas. Även opalfärgat glas släpper igenom upp emot 75% ljus. Glaset i bröstningen är lamellglas som slag-testas i fabrik. Färgad folie mellan glaspanelerna ger möjlighet till flera färgval. Opalglas kan dessutom används  för att skydda mot insyn.

Med en inglasad balkong får du möjlighet att använda balkongen större delen av året. En inglasad balkong förlänger sommaren och förlänger balkongsäsongen, vilket ger de boende en högre boendekvalitet. Bakom glasrutan visar årstiderna bara sina bästa sidor. Under de varma sommarmånaderna kan glasrutorna vikas hela vägen ut till sidan, så att det blir som en vanlig, öppen balkong. Inbäddning av balkongen med glas är en långsiktig investering som inte bara är mysig, utan skyddar även balkongen från regn, snö och is samt minskar underhållet betydligt. En inglasad balkong är ett underhållsfritt alternativ till traditionell balkongrenovering – som ökar livslängden till uppåt 50 år. Dessutom skyddas husfasaden vilket därmed också kräver mindre underhåll. Glasrutan har även en isolerande effekt och ger betydande energibesparingar.

Dessa fördelar ökar värdet av bostaden.


Kontakta oss

Balco är störst i Europa på inglasade- och öppna balkonger. Kontakta någon av våra säljare så får du snabb och personlig service.

Totalentreprenad – vi tar ansvar hela vägen

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem vid nyproduktion, renovering och komplettering av balkonger. Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar. Huvudkontoret med egen produktionsenhet ligger i småländska Växjö och vi har dotterbolag i: Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen och Holland.

Mer information om våra öppna balkonger och inglasade balkonger.

Läs om Balco och nyckeln till framgång.

Balco Nacka Utsikten 550x367
Tydlig värdeökning på lägenheter
Inglasad balkong från Balco, marknadsledande för öppna och inglasade balkonger.
Inglasade balkonger från Balco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.