Menu

Språk:

Nacka Strand - The View

Fördelar:

Större yta

Större yta

Ljusare hem

Ljusare hem

Tomma kontor blev bostäder med milsvid utsikt

Kvarteret i Nacka Strand består av flera sammanbyggda huskroppar. Tillsammans med Carlyle har Skanska byggt om ett kontorshus från slutet av 1900-talet. Området har nu blivit ett attraktivt bostadsområde med fint sjöläge – och husen är fyllda av lägenheter med balkonger och takaltaner.

Noggrann projektering – och varsam montering

Det har varit ett klurigt projekt. Husen är terrasserade och dessutom vinklade. Efter noggrann projektering har balkongerna fästs in i hålbjälklag med stor försiktighet för att inte förstöra fasadens smala tegelpelare. Balkongerna har fördelats efter lägenheterna som ligger i huvudbyggnaden och i de fyra flyglarna. – Det har varit ett projekt med många parter. Balco har varit väldigt aktiva i att driva på vissa delar, som exempelvis projekteringen, säger Thomas Mattsson, produktionsledare på Skanska AB.

Fakta om projektet

Kund:

Skanska AB

Byggnadsår:

2016/2019

Adress:

Augustendalsvägen 21-37,
131 52 Nacka Strand

Antal Balkonger:

268 Stycken

Citat Balco

Hyresgästerna är också belåtna med balkongerna. De har fått en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Lidingö.

Thomas Mattsson

produktionsledare Skanska AB

Flexibelt och lösningsorienterat

– Montagekillarna har varit flexibla och anpassat sitt dagliga arbete efter andra entreprenörer. Montaget har skötts mycket bra och Balco har hållit leveranstider – och när det varit små förseningar har de varit tidiga med att informera. De har verkligen varit lösningsorienterade, fortsätter Thomas Mattsson.

Tuffa utmaningar som gav resultat

– Det är fina glasräcken som skapar lä. Vi har fått kämpa för att få till bra infästningar som klarar vindlaster och tätningar i tak och fasadkrön, men vi yckades – och resultatet är vi mycket nöjda med. Hyresgästerna är också belåtna med balkongerna. De har fått en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Lidingö, avslutar Thomas Mattsson.

Balkonger från Balco skapar rum för livet

Balcos inglasade system ger möjlighet till större balkonger. Användbarheten ökar och hemmet får en härlig extra dimension. Ja fördelarna är många läs mer om det här.

Har ni liknande projekt på gång? – Vi kan balkonger

Fyll i ditt namn, telefonnummer, e-post så återkommer vi till dig.
Vi gör inte enstaka balkonger till privathus eller liknande.

    Jag har läst och godkänner
    Balcos Integritetspolicy

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.