Menu

Språk:

Kvarteret Hjälmen 2 i Götene

Fördelar:

Skydd mot väder och vind

Skydd mot väder och vind

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Loftgångar gav nytt liv åt huset i Västra Prästgårdsängen

Huset på Vikingagatan 13 i Götene stod färdigt runt 1970 och har sedan dess genomgått flera förändringar. På 1990-talet byggdes huset om till skola och 2016 fanns återigen behov av nya bostäder i Götene och kommunen hade fått en bostadskö att hantera.

Unika loftgångar

Efter en relativt lång process, beslutades om produktion av bostäder i den befintliga byggnaden. Snabbt projekterades en spännande lösning fram. Den kom så småningom att ge huset nya inglasade loftgångar enligt Balcos unika koncept. Antalet lägenheter kunde på detta sätt öka från 18 till 22.

Fakta om projektet

Kund:

AB GöteneBostäder/Sälles Rör AB

Byggnadsår:

2018

Adress:

Vikingagatan 13,
533 31 Götene

Antal Balkonger:

22 Stycken

Citat Balco

Vårt samarbete med Sälles Rör, arkitekterna och med Balco har fungerat mycket bra. Vi är stolta att visa upp vår ”nya” fastighet.

Martin Sohlberg

AB GöteneBostäder

Före

Efter

Nya loftgångar som skyddar mot väder och vind.

LOU-upphandling avgjorde

GöteneBostäders upphandling gav ombyggnadsuppdraget åt Sälles Rör AB i Götene. Byggstart var i november 2017 och inflyttningen skedde i september 2018. De 22 nya lägenheterna, 1-4 rum och kök, svarar väl mot behoven i den nuvarande bostadskön. En del av projektet har också varit att skapa en levande och trivsam utemiljö i centrumnära Västra Prästgårdsängen. Hela området har fått en rejäl ansiktslyftning och blivit väldigt trivsamt på många sätt.

Kort byggtid, bra samarbeten och positiva dialoger

– Vårt samarbete med Sälles Rör, arkitekterna och med Balco har fungerat mycket bra. Vi är stolta att visa upp vår ”nya” fastighet, säger Martin Sohlberg påGöteneBostäder.

Calle Liljestam på Sälles Rör kommenterar samarbetet med Balco så här:
– Anledningen till att vi valde Balco som leverantör av loftgångar, balkonger och franska räcken var både företagets goda referenser och att man tog ett helhetsansvar. Vi har haft en mycket positiv dialog med Balco genom hela projektet. Med tanke på den korta byggtiden har det varit betydelsefullt för oss att lösa uppkomna situationer på bästa sätt.

Balkonger från Balco skapar rum för livet

Balcos inglasade system ger möjlighet till större balkonger. Användbarheten ökar och hemmet får en härlig extra dimension. Ja fördelarna är många läs mer om det här.

Har ni liknande projekt på gång? – Vi kan balkonger

Fyll i ditt namn, telefonnummer, e-post så återkommer vi till dig.
Vi gör inte enstaka balkonger till privathus eller liknande.

    Jag har läst och godkänner
    Balcos Integritetspolicy

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.