Menu

Språk:

Brf Liljan i Söderhamn

Fördelar:

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Förbättrat inomhusklimat

Förbättrat inomhusklimat

Skydd mot väder och vind

Skydd mot väder och vind

Tyst & lugnt

Tyst & lugnt

Nära samarbete och öppenhet gav ett lyckat resultat

När frågan om att renovera och glasa in balkongerna i Brf Liljan i Söderhamn kom upp var ordförande Bert Olausson först inte speciellt positiv. Han insåg att det skulle bli mycket arbete och var tveksam till hur seriös branschen var. Efter att ha undersökt saken närmare valde föreningen att ta ett möte med Balco, och det blev en vändning.

Fakta om projektet

Kund:

Brf Liljan

Byggnadsår:

2023

Adress:

Norrtullsgatan 21,
826 31 Söderhamn

Antal Balkonger:

35 Stycken

Citat Balco

– De som tidigare hade små balkonger har nu fått ett större utrymme, som de kan använda på ett sätt som inte gick tidigare.

Bert Olausson

Ordförande i Brf Liljan

Före

Öppna balkonger som behövde renoveras.

Efter

Inglasade balkonger hos Brf Liljan i Söderhamn

– Vi träffade Robert Leben som presenterade Balcos förslag. Det var mycket bra information och kändes seriöst, berättar Bert Olausson.

 Projektet startades igång och då följde även projektledare Robin Färdigh med till Söderhamn för att träffa Brf Liljan.

– Det fanns ännu inget beviljat bygglov, men vi presenterade och gick igenom projektets olika delar. Föreningen hade en del frågor och det var väldigt bra att kunna gå igenom dem i ett så tidigt skede, säger Robin Färdigh.

Utdragen bygglovsprocess

Men bygglovet drog ut på tiden. Marken runt huset ägdes av kommunen och de nya balkongerna skulle gå ut en meter över den.

– Det var en jobbig process och det kändes som kommunen motarbetade oss, men Balco hjälpte oss mycket. Dessutom var medlemmarna väldigt stöttande. Efter Balcos visning var alla ”eld och lågor” och ville att projektet skulle genomföras, säger Bert Olausson.

Efter nästan två år bestämdes att föreningen fick köpa en bit mark av kommunen och bygglovet blev äntligen klart.

Större och inglasade balkonger

Huset, som byggdes på 1950-talet, hade små balkonger och betongplattorna var undermåliga och behövde bytas ut. Balco kapade balkongerna utmed fasaden och byggde nya med systemet TwinView och Air som har tunna profiler och därmed ger mer ljus och utsikt.

Dessutom skapades tre helt nya balkonger där det tidigare hade varit franska balkonger.

– De som tidigare hade små balkonger har nu fått ett större utrymme, som de kan använda på ett sätt som inte gick tidigare, förklarar Bert Olausson.

Lösningsorienterade montörer

Han är också mycket nöjd med de montörer som monterade balkongerna och Robin Färdigh berättar att Balco alltid anlitar dem med god kännedom om Balcos produkter.

– Vi har egna montörer, men arbetar också med externa som i flera fall jobbat åt oss i 15 år, kan våra produkter och är lösningsorienterade.

Transparent och öppen dialog

Under hela processen har styrelsen i Brf Liljan och Balco hållit tät kontakt, vilket både Bert Olausson och Robin Färdigh anser vara en av framgångsfaktorerna.

– Processen har varit jättebra och präglats av transparens och öppenhet. Brf Liljan är en engagerad förening med en duktig ordförande, säger Robin Färdigh.

Resultatet blev över förväntan

– Robin har varit en otroligt duktig och lyhörd projektledare som tagit snabba beslut . Vi krävde byggmöte var fjortonde dag och ett slutdatum för projektet som Balco höll. De var till och med klara tidigare. Allt har gått otroligt bra, över förväntan, konstaterar Bert Olausson

Balkonger från Balco skapar rum för livet

Balcos inglasade system ger möjlighet till större balkonger. Användbarheten ökar och hemmet får en härlig extra dimension. Ja, fördelarna är många läs mer om det här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.