Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Brf Lärkan
Katrineholm, Sverige

Möjligheten att påverka färg och form lockade Brf Lärkan

Skydd mot väder & vind

Skydd mot väder & vind

Tyst & lugnt

Tyst & lugnt

Större yta

Större yta

Fakta – Brf Lärkan

Kund

Brf Lärkan

Byggår

2020

Adress

Fredsgatan 45 B
641 31 Katrineholm

Antal balkonger

13 Stycken

När Brf Lärkan i Katrineholm skulle bygga om sina balkonger var det viktigt att de själva kunde vara med och påverka slutresultatet. De anlitade Balco som hjälpte till att rita upp en bild över hur de nya balkongerna kunde se ut med de färger Brf Lärkan valde ut. Det var 25 år sedan de 13 balkongerna i Brf Lärkan senast renoverades.

De började bli slitna och balkongplattorna behövdes bytas ut. På en mässa kom Ulf Eriksson i kontakt med Balco som visade upp en rad olika alternativ som fanns att tillgå. Efter ett besök i Balcos fabrik i Växjö bestämde sig bostadsrättsföreningen sedan för att anlita dem för ombyggnationen av föreningens balkonger. – Vi blev mycket väl mottagna och de visade oss hur deras arbetsprocesser går till. Det var fantastiskt spännande att se. Den upplevelsen, i kombination med några exempel på tidigare byggen i Eskilstuna och Nyköping, avgjorde vårt val att anlita Balco, säger Ulf Eriksson.

Passa ihop med fasaden

För att följa designen av resten av huset var det viktigt för Brf Lärkan att kunna påverka färgvalet på balkongerna. Då fastighetens fasad är röd och vit ville föreningen att dessa färger skulle återspeglas i balkongerna, med målet att skapa ett harmoniskt uttryck. Tillsammans med Balcos medarbetare valde Brf Lärkan tillslut en nyans av rött som överensstämde med fasaden. Resultatet blev ljusa, inglasade balkonger med röda accenter i form av säkerhetsräcken och paneler.

Citat Balco

Det var viktigt för oss att färgerna skulle passa ihop med fasaden på vår fastighet. Vi är så nöjda över de nya balkongerna och det känns bra att ha valt Balco som leverantör och samarbetspartner.

Ulf Eriksson

Styrelseledamot i Brf Lärkan

Ändrade uppfattning

– Det var några i föreningen som först var lite skeptiska mot att ha inglasade balkonger, men när de fick se bilderna som Balco ritade åt oss ändrade de sig. Nu är alla jättenöjda med sina nya, fina balkonger, säger Ulf Eriksson.

Flexibla öppningsmöjligheter

Från att ha haft små, öppna balkonger som med åren hade blivit slitna, har bostadsrättsföreningen nu fått nya, stora balkonger med inglasning. De boende har upplevt en stor skillnad och ser fram emot att kunna njuta av dem under större delen av året. För att få en större flexibilitet valde de att ha inglasning med många öppningsmöjligheter.

– Det är jätteskönt att kunna stänga om sig om man vill och öppna upp och släppa in solen när man känner för det. Vi vet att vi gjorde helt rätt val, avslutar Ulf Eriksson.

HSB Brf Jägaren – Karlstad, Sverige Före

Före: De gamla balkongerna togs bort.

Efter: Nya inglasade balkonger med möjlighet att öppna upp luckorna helt.