Menu

Språk:

Brf Kägelbanan i Arvika

Fördelar:

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Förbättrat inomhusklimat

Förbättrat inomhusklimat

Skydd mot väder och vind

Skydd mot väder och vind

Tyst & lugnt

Tyst & lugnt

En helhetslösning som gav Brf Kägelbanan ett lyft

Fastigheten i Arvika som tillhör Brf Kägelbanan har över 60 år på nacken. Med andra ord behövde den en rejäl uppfräschning och Balco fick uppdraget att både glasa in balkongerna och åtgärda fasaden. En helghetslösning som gett de boende större balkonger med ökad nyttjandegrad.

– Vi har gjort en helhetslösning för Brf Kägelbanan och dessutom, via Danske Bank, hjälpt dem med att finansiera hela projektet, berättar Robert Leben, som är distriktsansvarig för Balco i Mellansverige.

Fakta om projektet

Kund:

Brf Kägelbanan

Byggnadsår:

2019/2020

Adress:

Borggatan 21-23,
671 31 Arvika

Antal Balkonger:

34 Stycken

Citat Balco

Jag är jättenöjd! Den största skillnaden är ljudnivån, nyttjandegraden och storleken. Nu behöver jag inte fundera på om det regnar eller är kallt ute.

Anna Johansson

Kassör i Brf Kägelbanan

Före

Öppna balkonger som behövde renoveras.

Efter

Nya balkonger och ny fasad på Brf Kägelbanan.

Inglasning till alla

Föreningen valde en Twin-lucka som är skjut- och vikbar med sänkt bröstning, vilket innebär att luckorna blir lite större. Den nedre delen är valbar och Brf Kägelbanan valde en kombination av genomskinligt och frostat glas.

För att komma fram till den perfekta lösningen för föreningen hade Robert Leben och styrelsen möten regelbundet under ett års tid innan man presenterade vad man kommit fram till för medlemmarna.

En smidig byggprocess

föreställa sig innan hur lång tid det skulle ta. Det är så många beslut som ska fattas och saker som ska fixas innan det drar i gång, men på det stora hela har det funkat jättebra, säger Anna Johansson, kassör i Brf Kägelbanan.

Blev bättre än förväntat

Hon uppskattar att det hela tiden varit enkelt att höra av sig till Balco när frågor uppkommit under processen och resultatet har blivit bättre än hon hade vågat hoppas på.

– Jag är jättenöjd! De största skillnaden är ljudnivån, nyttjandegraden och storleken. Nu behöver jag inte fundera på om det regnar eller är kallt ute. Jag kan använda min balkong ändå och möblera den på ett helt annat sätt, så det blir mer som ett extrarum, konstaterar Anna Johansson.

Och Robert Leben vet att Anna och hela Brf Kägelbanan kan få njuta av sina nya balkonger i många år

Balkonger från Balco skapar rum för livet

Balcos inglasade system ger möjlighet till större balkonger. Användbarheten ökar och hemmet får en härlig extra dimension. Ja, fördelarna är många läs mer om det här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.