Menu

Språk:

Brf Helsingborgshus nr 10

Fördelar:

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Förbättrat inomhusklimat

Förbättrat inomhusklimat

Skydd mot väder och vind

Skydd mot väder och vind

Tydlig värdeökning på lägenheter efter fyra år med Balcos balkonger

Ökad trivsel och bättre boendemiljö. Men också en tydlig värdeökning på lägenheterna. Det rapporterar de boende i Brf Helsingborgshus nr 10 efter fyra år med inglasade balkonger från Balco. – Balkongen har blivit som ett extra utrymme, säger föreningens ordförande, Roland Härstedt.

De nya balkongerna stod klara under 2016. Sedan dess har de boende i bostadsrättsföreningen Helsingborgshus nr 10 bara sett fördelar med sina nya, inglasade utemiljöer. Totalt ersattes 204 äldre balkonger av en både rymligare och mer väderskyddad lösning från Balco.


– Huskropparna har fått en helt annan status och priset på lägenheterna har höjts med ett par hundratusen minst. Men framför allt upplever vi som bor här en betydligt trevligare boendemiljö. Vi använder balkongen som ett extra rum, säger bostadsrättsföreningens ordförande, Roland Härstedt.

Fakta om projektet

Kund:

Brf Helsingborgshus nr 10

Byggnadsår:

2016

Adress:

Kielergatan 27,
252 69 Råå

Antal Balkonger:

204 Stycken

Citat Balco

Det är tydligt att folk utnyttjar sina nya balkonger betydligt mer. De pyntar, ställer ut möbler och sitter där och fikar och läser.

Roland Härstedt

ordförande i Brf Helsingborgshus nr 10

Före

Öppna balkonger som behövde renoveras.

Efter

Nya balkonger innebar mer utrymme.

Extra isolering

–De åtta hus som ingår i föreningen byggdes 1961. Precis som många andra fastigheter från den tiden var både betongen och armeringsjärnen i de gamla balkongerna i behov av renovering. Och snart stod det klart att den bästa lösningen var att helt byta ut de gamla originalen mot nya.
– Det är tydligt att folk utnyttjar sina nya balkonger betydligt mer. De pyntar, ställer ut möbler och sitter där och fikar och läser.

Allt det här gör även att balkongerna sköts bättre. Om de inte är trivsamma sackar också underhållet efter. Dessutom upplever vi att de fungerar som en extra isolering, men hur mycket våra energikostnader har sänkts är svårt att säga, säger Roland Härstedt.

Uppskattat av riskgrupper

Bostadsrättsföreningen ligger i ett gammalt fiskesamhälle precis vid Öresund, söder om Helsingborgs centrala delar. Fler av de boende har bott där sedan husen byggdes och medelåldern är över 70 år. Under det senaste halvårets restriktioner till följd av coronapandemin är det många som därför särskilt uppskattat möjligheten att kunna vara utomhus, utan att behöva lämna hemmet.


– Många av oss är i riskzonen för det nya viruset. Då har det varit en lättnad att kunna använda balkongen, även under dagar med svalare temperaturer och dåligt väder, avslutar Roland Härstedt.

Balkonger från Balco skapar rum för livet

Balcos inglasade system ger möjlighet till större balkonger. Användbarheten ökar och hemmet får en härlig extra dimension. Ja, fördelarna är många läs mer om det här.

Har ni liknande projekt på gång? – Vi kan balkonger

Fyll i ditt namn, telefonnummer, e-post så återkommer vi till dig.
Vi gör inte enstaka balkonger till privathus eller liknande.

    Jag har läst och godkänner
    Balcos Integritetspolicy

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.