Menu

Språk:

Brf Björnroten i Nyköping

Fördelar:

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Lägre energikostnader genom Balcos hållbarhetsarbete

Förbättrat inomhusklimat

Förbättrat inomhusklimat

Skydd mot väder och vind

Skydd mot väder och vind

Tyst & lugnt

Tyst & lugnt

En utdragen process fick ett fint slut för de boende i Brf Björnroten

Balkongerna i Brf Björnroten i Nyköping hade varit utdömda i många år. Flera styrelser hade jobbat med frågan och resonerat om renovering eller inglasning, men inga beslut hade tagits och allt rann ut i sanden fram till 2018 då en ny styrelse tog över och bildade en balkonggrupp.

– Vi hade vår första kontakt med föreningen 2012 och redan då var balkongerna dåliga, berättar Jan Karlsson på Balco. Men även om föreningens medlemmar var med på noterna blev det en utdragen process med bygglovet. I över två år kämpade man för att få det godkänt och många ändringar fick göras innan man slutligen fick ett ja.

Fakta om projektet

Kund:

Brf Björnroten

Byggnadsår:

2022

Adress:

Albergersväg 8,
611 38 Nyköping

Antal Balkonger:

71 Stycken

Citat Balco

De boende är väldigt nöjda och vi blev positivt överraskade av att det gick så fort. Balco hade ett jättebra team.

Harri Manninen

Ordförande i Brf Björnroten

Före

Öppna balkonger som behövde renoveras.

Efter

Inglasade balkonger hos Brf Björnroten i Nyköping

Stöd genom hela processen

– Vi fick jättemycket hjälp av Balco och Janne under den här perioden. Det är skönt att de har varit med länge att vet hur de ska hantera problem, säger Harri Manninen, ordförande i Brf Björnroten.

Under bygglovsprocessen blev även en antikvarie anlitad för att komma med input på utformningen, vilket resulterade i att man fick göra balkongerna djupare, men inte bredare samt välja ramfria luckor för att balkongerna skulle smälta in så bra som möjligt.

Speciallösning för bästa resultat

– Det fick bli en del speciallösningar. Vi fick skära i fasaden och fälla in pelarna där. Balkongsystemet är Vision och den ramfria luckan Design.

Sinusplåten har en siktlucka som ger mer ljus och handledarna är svarta. Den översta balkongen har också ett tak som kragar ut, vilket ger en fin inramning, förklarar Jan Karlsson.

Styrelsen tog också beslutet att alla balkonger skulle ha mattor och rullgardiner för att få ett enhetligt utseende.

Snabb och smidig byggtid

Även om bygglovsprocessen drog ut på tiden gick det desto snabbare när väl bygget kom igång. De 71 balkonger kom på plats på knappt tre månader. Och även om det innebar många människor och maskiner i rörelse i och runt husen hela sommaren, så var det ingen som klagade.

– De boende är väldigt nöjda och vi blev positivt överraskade av att det gick så fort. Balco hade ett jättebra team – och de tog in så mycket personal som jobbade långa dagar och även vissa helger, avslutar Harri Manninen.

Balkonger från Balco skapar rum för livet

Balcos inglasade system ger möjlighet till större balkonger. Användbarheten ökar och hemmet får en härlig extra dimension. Ja fördelarna är många läs mer om det här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.