Menu

Språk:

Tydlig värdeökning på lägenheter efter fyra år med Balcos balkonger

Ökad trivsel och bättre boendemiljö. Men också en tydlig värdeökning på lägenheterna. Det rapporterar de boende i Brf Helsingborgshus nr 10 efter fyra år med inglasade balkonger från Balco. – Balkongen har blivit som ett extra utrymme, säger föreningens ordförande, Roland Härstedt.

De nya balkongerna stod klara under 2016. Sedan dess har de boende i bostadsrättsföreningen Helsingborgshus nr 10 bara sett fördelar med sina nya, inglasade utemiljöer. Totalt ersattes 204 äldre balkonger av en både rymligare och mer väderskyddad lösning från Balco.

– Huskropparna har fått en helt annan status och priset på lägenheterna har höjts med ett par hundratusen minst. Men framför allt upplever vi som bor här en betydligt trevligare boendemiljö. Vi använder balkongen som ett extra rum, säger bostadsrättsföreningens ordförande, Roland Härstedt.

Extra isolering

De åtta hus som ingår i föreningen byggdes 1961. Precis som många andra fastigheter från den tiden var både betongen och armeringsjärnen i de gamla balkongerna i behov av renovering. Och snart stod det klart att den bästa lösningen var att helt byta ut de gamla originalen mot nya.

– Det är tydligt att folk utnyttjar sina nya balkonger betydligt mer. De pyntar, ställer ut möbler och sitter där och fikar och läser. Allt det här gör även att balkongerna sköts bättre. Om de inte är trivsamma sackar också underhållet efter. Dessutom upplever vi att de fungerar som en extra isolering, men hur mycket våra energikostnader har sänkts är svårt att säga, säger Roland Härstedt.

Uppskattat av riskgrupper

Bostadsrättsföreningen ligger i ett gammalt fiskesamhälle precis vid Öresund, söder om Helsingborgs centrala delar. Fler av de boende har bott där sedan husen byggdes och medelåldern är över 70 år. Under det senaste halvårets restriktioner till följd av coronapandemin är det många som därför särskilt uppskattat möjligheten att kunna vara utomhus, utan att behöva lämna hemmet.

– Många av oss är i riskzonen för det nya viruset. Då har det varit en lättnad att kunna använda balkongen, även under dagar med svalare temperaturer och dåligt väder, avslutar Roland Härstedt.

Före: Balkonger i behov av renovering
Efter: Nya, inglasade, balkonger som går att nyttja större delen av året.

Nedladdningsbar PDF om Brf Helsingsborghus nr 10 hittar du här.


Kontakta oss

Balco är störst i Europa på inglasade- och öppna balkonger. Kontakta någon av våra säljare så får du snabb och personlig service.

Totalentreprenad – vi tar ansvar hela vägen

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem vid nyproduktion, renovering och komplettering av balkonger. Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar. Huvudkontoret med egen produktionsenhet ligger i småländska Växjö och vi har dotterbolag i: Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen och Holland.

Mer information om våra öppna balkonger och inglasade balkonger.

Öppen balkong från Balco.
Tydlig värdeökning på lägenheter med Balco
Inghlasad Balkong från Balco.
Inglasad balkong från Balco

Läs om Balco och nyckeln till framgång.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.