Menu

Språk:

Tips för din balkong

Snart är våren och värmen här. Vi på Balco delar med oss av våra bästa tips för din balkong. 

Sätt färg på din balkong och blanda olika texturer

Sätt färg på balkongen med mönstrade och färgstarka krukor, stolsdynor och filtar och du får en härlig och inbjudande oas att njuta på. Välj gärna detaljer med olika texturer för att förnya utan att behöva byta ut all interiör på balkongen. Ett trevligt tips är att satsa på några färgglada glas, koppar och assietter som gör fikapausen på balkongen extra härlig.

Tre våriga tips för din Inglasade balkong från Balco

Skapa en grön oas på balkongen

Ett annat effektivt sätt att pigga upp balkongen är växter, av alla de sorter. Blanda gröna och färgglada växter för att enkelt skapa intressanta kontraster. Har du en balkong med mycket yta kan du använda större krukor för att odla både blommor och kryddor (glöm inte att skydda botten så att golvet eller balkongmattan blir förstörd). Har du en balkong av det mindre slaget? Utnyttja höjden istället. Stapla äppellådor på höjden så kan du sätta växter både i och ovanpå lådan för att skapa grönska i olika nivåer på balkongen. Ett annat knep är att införskaffa sig en blomtrappa eller blomställning med plats för flera krukor. Har du barn eller husdjur? Tänk på att inte göra en för hög anordning som blir klättringsbar.

Det första steget kan vara att fråga personalen i blomsterhandeln om råd och tips på växter. Är det en öppen balkong där växterna skall tåla lite frost på våren eller en inglasad balkong där det kan bli varmt i solen under sommarmånaderna?

Lys upp sommarkvällarna

Den svenska sommaren bjuder på ljusa sommarkvällar och det resulterar i härliga stunder på balkongen, tillsammans med några ljuskällor skapar du en trevlig atmosfär . Balco gillar solcellslampor lite extra, dels är dessa snällare mot miljön och elräkningen. Ett annat plus är att dessa lampor inte innebär lika stor brandfara som levande ljus. Om du har en öppen balkong kan du använda en ljusslinga som du enkelt virar runt balkongräcket.

Idag finns det ett stort utbud av bra solcellsbelysning i de flesta större affärer och köpcentrum till en rimlig kostnad. Ta en runda runt belysningsavdelningen nästa gång du handlar och spana in utbudet.

Vi på Balco önskar er en trevlig vår och sommar på balkongen.

Balco Balkonger sommartips

Kontakta oss

Balco är störst i Europa på inglasade- och öppna balkonger. Kontakta någon av våra säljare så får du snabb och personlig service.

Totalentreprenad – vi tar ansvar hela vägen

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem. Våra balkongsystem används vid nyproduktion, renovering och komplettering av balkonger. Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar. Huvudkontoret med egen produktionsenhet ligger i småländska Växjö och vi har dotterbolag i Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen och Holland.

Mer information om våra öppna balkonger och inglasade balkonger.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.