Menu

Språk:

Odla på balkongen

Visst kan man odla på balkongen! Vi tipsar om bär/frukt och grönsaker som passar bra för sådd på sensommaren och som du kan odla på din balkong, tillsammans med tips om hur du sköter och tar hand om dem.

Ruccola: Ruccola är en kryddig och pepprig sallad som växer snabbt. Den trivs bra i mildare väderförhållanden och är perfekt för en sensommarsådd på balkongen. Plantera den i en kruka med väldränerad jord och placera den på en solig eller halvskuggig plats. Skörda de små, späda bladen när de är mogna för att blandas i en härlig sallad.

Mangold: Mangold är en näringstät bladgrönsak som är lätt att odla på balkongen. Den trivs i mildare temperaturer och ger vackra, färgglada blad i grönt, rött eller gult. Så mangoldfrön i en kruka med lucker jord (lätt, sandhaltig jord ) och placera den i en delvis skuggig plats. Skörda bladen regelbundet när de är unga för bästa smak.

Rödbetor: Rödbetor är en annan grönsak som är perfekt för sådd på sensommaren. De är tåliga och trivs i svalare temperaturer. Så rödbetsfrön i en djup kruka eller planteringslåda med väldränerad jord. Placera den på en solig plats och håll jorden fuktig. Skörda rödbetorna när de är lagom stora och saftiga.

odla på balkongen med Balco
Passa på att odla på balkongen, även på sensommaren.

Kål: Vissa kålsorter, som grönkål och savoykål, trivs utmärkt med sådd på sensommaren. De är tåliga grönsaker som tål lite kyla och kan fortsätta producera under höstens svalare temperaturer. Så kålfrön i en stor kruka eller planteringslåda med väldränerad jord och placera den på en solig eller delvis skuggig plats. Skörda de yttre bladen när de är stora nog för användning.

Odla hallonbuskar i krukor

Hallon: Hallonbuskar i krukor kan ge dig härliga, söta bär att njuta av på sensommaren. Placera krukan på en plats med mycket sol och se till att ge hallonen tillräckligt med vatten under den varmare perioden. Glöm inte att ge buskarna något att klättra på för att hålla dem upprätt.

Genom att så dessa växter på sensommaren kan du fortsätta njuta av färska och hälsosamma grönsaker även när sommaren börjar övergå till höst. Var noga med att anpassa skötseln efter växtens specifika behov och se fram emot en riklig skörd på din balkong!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.