Menu

Språk:

Inglasade balkonger på gamla hus

Varför skall man byta ut gamla balkonger till moderna inglasade balkonger från Balco?

Fördelarna med att konvertera en gammal balkong till en modern och större inglasad balkong från Balco är många. Det är samtidigt en smart och långsiktig investering för din bostad och miljön.

Ökad trivsel med inglasade balkonger på gamla hus

En ny inglasad balkong kan påverkar din trivsel. Många äldre balkonger är slitna och små, vilket sällan lockar till användning. De kan kännas som döda utrymmen och bidrar till trista fasader samtidigt som dom gamla betongplattorna, genom sin konstruktion, leder in kyla i bostaden. Även om termometern visar en rätt bra temperatur inne i lägenheten så är det inte så vi upplever det.

Vi kanske får ta på oss raggsockor för att golven är kalla och när vi sätter oss i tv fåtöljen vid fönstret, så är det lite kallt i nacken. Med Balco-metoden kapar vi bort den gamla betongplattan och bryter köldbryggan, bara det kan göra att inomhusklimatet känns behagligare. Med en inglasad balkong från Balco kan du förbättra inomhusklimatet betydligt.

Energibesparingar med nya moderna balkonger

Vår inglasningsteknik fungerar som en effektiv isolering, likvärdig med ett U-värde på 0,73, vilket motsvarar 55 millimeter stenull. Detta är särskilt värdefullt för äldre byggnader med dåligt isolerade fasader och balkonger som blir köldbryggor. Genom att minska dessa köldbryggor kan du spara energi och minska dina driftskostnader avsevärt.

Inglasade balkonger på gamla hus. Familj på inglasad balkong från Balco
Byte till inglasade balkonger på gamla hus
Inglasade balkonger på gamla hus. Äldre par på inglasad balkong från Balco

Öka nyttjandet av balkongen

En större inglasad balkong förändrar hur du kan utnyttja ditt utrymme. Den skapar en smidig övergång mellan inomhus- och utomhusmiljön, vilket gör att du kan använda balkongen under större delen av året. Många upplever att de nästan får ett extra rum, perfekt för att njuta av under alla årstider. Som när du vill läsa en bok en solig vårdag, när du vill plantera tomatplantorna tidigt på säsongen eller bjuda hem nära och kära på en trevlig fika utomhus. När vi vistas mer tid på balkongen ökar närvaron i området, vilket gör att ev. skadegörelse minskar samtidigt som inglasningen stänger ute trafikbuller och annat störande oljud.

En miljövänlig framtid med inglasade balkonger

Balcos inglasningar och balkongsystem har en imponerande livslängd på över 90 år, med visst underhåll. Det innebär att du inte bara gör ditt hem mer bekvämt och energieffektivt, utan även bidrar till en bättre miljö på lång sikt. Efter bara en tredjedel av livslängden börjar du faktiskt bli klimatpositiv genom att minska behovet av uppvärmning i din bostad och kompensera för de utsläpp som genereras under produktionen.

Genom att överväga att omvandla din gamla balkong till en modern, inglasad balkong från Balco, kan du förbättra din livskvalitet, spara energi och minska miljöpåverkan på lång sikt.

Balco har förbättrat livskvaliteten för 10.000-tals personer under åren och vi hjälper bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag och privata fastighetsägare med helhetslösningar och totalentreprenad. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig att göra er balkongomvandling till verklighet och skapa en mer bekväm, energieffektiv och miljövänlig bostad.

Energieffektivisering – en del av Balcos erbjudande

En korrekt inglasad balkong ger alltid en energibesparing och på äldre fastigheter bör man också se över vilka energitjuvar som finns. När Balco åtar sig ett renoveringsuppdrag av balkongerna kan vi samtidigt se över hela fastigheten. Läs mer om Energieffektivisering – som är en del av Balcos erbjudande.

Upptäck Balkongskolan

Se gärna våra videoavsnitt av Balkongskolan där vi bland annat pratar om Inglasade balkonger på gamla hus, men även kommer med fler tips för bättre balkonglösningar. Balkongskolan hittar du här.


Kontakta Balco

Balco är störst i Europa på inglasade- och öppna balkonger. Kontakta någon av våra säljare så får du snabb och personlig service.

Totalentreprenad av balkonger – vi tar ansvar hela vägen

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem vid nyproduktion, renovering och komplettering av balkonger. Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar. Huvudkontoret med egen produktionsenhet ligger i småländska Växjö och vi har dotterbolag i: Balco i Norge, Balco i Danmark, Balco i Finland, Balco i England, Balco i Tyskland, Balco i Polen och Balco i Holland.

Mer information om våra öppna balkonger och inglasade balkonger.

Öppen balkong från Balco.
Öppna balkonger från Balco
Inglasad Balkong från Balco.
Inglasad balkong från Balco

Klicka på länken och Läs mer om Balco och nyckeln till framgång.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.