Menu

Språk:

Balco tecknar avtal för leverans av balkonger till två kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget AIDAnova med Balcos balkonger.

Balco har tecknat avtal avseende produktion och leverans av balkonger till två kryssningsfartyg med Meyer Werft. Avtalen innefattar nya balkonger till ett värde om cirka 140 MSEK. Start av projekten kommer att vara i 2020 respektive 2021. Den ena ordern inkluderades i bolagets orderingång och orderstock i Q4 2019 medan den andra ordern kommer ingå i orderingången och orderstocken i Q1 2020.

Balkonger till två kryssningsfartyg

Balco har tecknat avtal med Meyer Werft om produktion och montage av balkonger till två kryssningsfartyg. Ordervärdet uppgår till cirka 140 MSEK. Fartygen är kopior av de som Balco har levererat tidigare till samma kund. Ordervärdet för den ena båten kommer att ingå orderingången för Q4 2019 medan den andra båtens order-värde kommer att ingå i orderingången för Q1 2020. Projekten beräknas bidra till omsättningen från slutet av 2020, samt under 2021 och 2022. Respektive projekt bedöms ta ett år att färdigställa från projektstart.

”Ordern från Meyer Werft är ett kvitto på att vi har etablerat oss som en leverantör av kvalitativa produkter med en god leveranskapacitet även inom Maritim-segmentet. Vi ser fortsatta tillväxtmöjligheter inom detta segment.”, säger Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco, i en kommentar.

För mer information, vänligen kontakta:

Kenneth Lundahl, vd och koncernchef, 070-630 20 57, kenneth.lundahl@balco.se

Michael Grindborn, CFO och IR-chef, 070-670 18 18, michael.grindborn@balco.se


Kontakta oss

Balco är störst i Europa på inglasade- och öppna balkonger. Kontakta någon av våra säljare så får du snabb och personlig service.

Totalentreprenad – vi tar ansvar hela vägen

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem vid nyproduktion, renovering och komplettering av balkonger. Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar. Huvudkontoret med egen produktionsenhet ligger i småländska Växjö och vi har dotterbolag i: Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen och Holland.

Mer information om våra öppna balkonger och inglasade balkonger.

Läs om Balco och nyckeln till framgång.

Balco Nacka Utsikten 550x367
Balco levererar balkonger till två kryssnignsfartyg
Inglasad balkong från Balco, marknadsledande för öppna och inglasade balkonger.
Balkonger från Balco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.