Menu

Balco stödjer Läxhjälpen i Gårdsten

Balco och Läxhjälpen vill göra framtiden ljusare för niorna på Gårdstensskolan i Göteborg.

Endast 40 procent av de som går ut nian på Gårdstensskolan har gymnasiebehörighet, det vill Balco tillsammans med Läxhjälpen ändra på. Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med hjälp av finansiering från näringslivet erbjuder kostnadsfri läxhjälp och stöd till elever i socioekonomiskt utsatta områden. Målgruppen för Läxhjälpen är elever i årskurs åtta och nio. Idag sponsrar Gårdstensbostäder tio stycken elever, men det finns önskemål ifrån Gårdstensskolan att ännu fler elever ska få tillgång till läxhjälp.

Det var därför självklart för Balco att ställa upp och sponsra en elev med Läxhjälpen. Vi tycker att alla elever som vill ska få chansen att gå vidare till gymnasiet efter grundskolan. ”Läxhjälpen är en fin verksamhet och vi vet att det är många elever som har det tufft”, säger Roger Andersson, säljchef för Balco AB i Sverige.

Balco har varit med som samhällsbyggare i Gårdsten ända sedan Gårdstensbostäder bildades för över 20 år sedan. Det behövs fler som vill bidra med läxhjälp och stöd för eleverna på Gårdstensskolan. Läs mer och bli en partner på Läxhjälpens hemsida här. 

Låt oss berätta mer om Balcos lösningar

Fyll i ditt namn, telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig.

Vill du veta mer om våra inglasade och öppna balkonger? Kontakta oss