Menu

Språk:

Balco löser trångboddheten med banbrytande produkt

Genom att kombinera sin kunskap om marknaden och sitt fokus på innovation har Balco Group utvecklat en ny produkt som löser trångboddhet i flerbostads-hus. Produkten går under namnet Balco® Living och är framför allt utvecklad för renoveringssegmentet – en marknad där Balco ser stor potential.

Balco® Living

Balco Living innebär att ett isolerat och öppningsbart inglasningssystem adderas utanpå fastigheten tillsammans med betongplattor från Balco. Efter slutförda byggnationer har varje lägenhet i fastigheten fått en uppvärmd, integrerad ny boendeyta på ca 20 kvadratmeter. Ett extra rum skapas, med målsättningen att den totala energiförbrukningen kan hållas oförändrad vid upp till 20 % ökning av boendeytan.

Fördelaktig finansieringslösning

Lösningen, som både är kostnadseffektiv och estetiskt tilltalande, riktar sig främst till bostadsrättsföreningar, allmännytta, privata fastighetsägare samt entreprenörer som omvandlar kontorsfastigheter till bostäder. Det låga kvadratmeterpriset på 25 000 kr i kombination med Balcos fördelaktiga finansieringslösning gör Balco Living till ett mycket intressant alternativ till konventionell tillbyggnad. Produkten är inte bara ett svar på trångboddheten utan genererar även en höjning av värdet på fastigheten/bostaden och ger utsatta bostadsområden en möjlighet till uppgradering och statushöjning.

Balco Living Interiör

Grön transformeringen av bostäder

– Balco kommer fortsatt vara ett bolag som fokuserar på balkonger och kompletta
fasadlösningar där vi bidrar till den gröna transformeringen av bostäder. Balco Living är ett komplement som ger våra kunder möjligheten att kunna välja mellan en ny balkong och ett extra rum. Vi ser det som ytterst spännande och en möjlighet att vara med och lösa problemet med trångboddhet. Vi tror att produkten på tre års sikt kan bli en betydande del av vår omsättning, säger Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco Group.

Balco Livings påverkan på omsättning och resultat är inte medräknad då Balco Group meddelade sina nya finansiella mål i början av januari 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Kenneth Lundahl, vd och koncernchef, 070-630 20 57, kenneth.lundahl@balco.se
Michael Grindborn, CFO och IR-chef, 070-670 18 18, michael.grindborn@balco.se

Besök vår sida om Balco Living


Kontakta oss

Balco är störst i Europa på inglasade- och öppna balkonger. Kontakta någon av våra säljare så får du snabb och personlig service.

Totalentreprenad – vi tar ansvar hela vägen

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem. Våra balkongsystem används vid nyproduktion, renovering och komplettering av balkonger. Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar. Huvudkontoret med egen produktionsenhet ligger i småländska Växjö och vi har dotterbolag i Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen och Holland.

Öppen balkong från Balco
Öppen Balkong från Balco
Inghlasad Balkong från Balco
Inglasad balkong från Balco

Mer information om våra öppna balkonger och inglasade balkonger.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.