Menu

Vi växer och söker en affärsinriktad koncernredovisningscontroller

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem. Huvudkontor ligger i Växjö och vi har dotterbolag i Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen och Holland. Vi är ca 420 medarbetare och omsatte drygt 1 MDKR 2018. Produktionen sker vid huvudkontoret i Växjö, i en produktionsprocess som är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Balco är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan oktober 2017.

Vi växer och söker en affärsinriktad koncernredovisningscontroller med placering på huvudkontoret i Växjö. 

Rollen som koncernredovisningscontroller, som är en helt ny roll på Balco, har en spännande inriktning. Den innebär att du kommer att lägga ungefär halva din tid på traditionell koncernredovisning, och halva din tid på att jobba som ett ekonomiskt säljstöd med ett tydligt affärsfokus.

Inom koncernredovisningen blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • – Affärs- och projektredovisning med upprättande av månads- och årsbokslut med tillhörande rapportering och analys.
  • – Vara en del i att driva och implementera förbättringsprojekt för ekonomi och finans.
  • – Delansvarig för koncernens löpande redovisning och redovisningsrutiner (K3 och IFRS).
  • – Delaktig i upprättandet av koncernens årsredovisning.
  • – Likviditetsplanering, valutahantering, budget och prognoser, försäkring- och skadeadministration, mm.

Balcos primära kunder är bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare och allmännyttan. Som ekonomiskt säljstöd kommer du att arbeta tätt med Balcos ledning och säljkår, samtidigt som du kommer att vara med i affären och föra en dialog med våra kunders styrelser eller ekonomichefer. Din del i affären kommer att bestå av att göra analyser av privata fastighetsägares, allmännyttans och bostadsrättsföreningars resultat- och balansräkningar, och tillsammans med säljare föra diskussioner kring de effekter en investering i en Balco-lösning har – jämfört med traditionell betongrenovering.

För att trivas i rollen är du analytisk, noggrann och lösningsfokuserad, samtidigt som du gillar att träffa människor och vara i hetluften – nära affären. I och med att rollen är utåtriktad med många kontaktytor, både internt och externt, krävs det att du trivs med att möta och utbilda människor, samtidigt som du gillar att ”sitta med Excel”.

Vi önskar att du i grunden är civilekonom, alternativt har en längre erfarenhet från en ledande ekonomiroll inom fastighetsbranschen. Du har mycket god teoretisk och praktiskt erfarenhet av redovisning. Har du tidigare arbetat med projektredovisning och/eller succesiv vinstavräkning är det meriterande.

Låter det intressant? I så fall kan vi erbjuda ett riktigt spännande och utvecklande jobb, där du har möjlighet att vara med från början och sätta din egen prägel. Balco som bolag är expansivt och framåtsträvande, och erbjuder möjligheten att arbeta på ett huvudkontor i ett internationell koncern – centralt i Växjö. Vi kännetecknas av en tydlig entreprenörsanda, snabba beslutsvägar, ett öppet arbetsklimat och en stor gemenskap. Vi förstår vikten av att ge en gedigen introduktion och erbjuda goda framtida karriärmöjligheter.

Ansökan
Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av CFO Michael Grindborn på telefon 0706-701 848 alternativt HR-chef Jesper Magnusson på telefon 0733-456 141. Ansökningar skickas via mail till jobb@balco.se. Märk din ansökan med ”Koncernredovisningscontroller”. Sista dag för ansökning är 2019-10-31. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Låt oss berätta mer om Balcos lösningar

Fyll i ditt namn, telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig.

Vill du veta mer om våra inglasade och öppna balkonger? Kontakta oss