Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Till Balco AB / Stora Fasad AB söker vi en Kalkylator med inriktning mot fasadrenovering

Balco Group är ett tillväxtbolag som erbjuder innovativa, patenterade och energibesparande balkong- och fasadlösningar av hög kvalitet. Våra kundanpassade produkter bidrar till en ökad livskvalitet, trygghet och värdeökning till boenden i flerbostadshus. Balco kontrollerar, genom en effektiv försäljningsprocess, hela värdekedjan – från produktion till leverans. Balco grundades i Växjö 1987 och har över 430 anställda, är marknadsledare i Norden och är verksam på ett flertal marknader i norra Europa. Omsättningen under 2020 uppgick till 1 220 MSEK. Balco Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2017.

Vad erbjuder vi?

Vi kompletterar nu vårt erbjudande och kommer som totalentreprenör även att erbjuda renovering av fasad i kombination med balkongprojekt. Som kalkylator/anbudsingenjör hos Balco / Stora Fasad får du möjlighet att vara med i uppstartsfasen av detta nya affärsområde. Du behöver därför ha en har stor kompetens inom fasadrenoveringar och kan guida och utbilda oss inom området.

Arbetet innefattar hela kedjan – från att du tar emot en förfrågan till att du har en färdig offert till kund. När projektet blir verklighet blir din roll att tillsammans med projektchefen upphandla underentreprenörer, samtidigt som du stöttar våra projektledare och platschefer internt.

Du har en naturlig affärsmässighet som innebär att ditt fokus är både på rätt planering, kalkylering och pris. Du har ett nära samarbete med projektcheferna så att kalkyler och resultat går hand i hand. Din roll innebär ett tekniskt ansvar där du anpassar entreprenadverksamheten till marknadsbehovet, kompetensutvecklar din organisation för att uppnå ökat resultat och bidrar till rätt nätverk kring rätt underentreprenörer.

Detta kan du:

Erfarenhet från tidigare som roll som kalkylator/anbudsingenjör är önskvärt men vi tror att du även kan ha erfarenhet av byggprojekt där du både räknat och kanske varit arbetsledare eller liknande. Vi sätter ett stort fokus på din personlighet – för rollen är kommunikation både internt och mot underentreprenören viktigt.

Din tyngdpunkt är inom bygg där du har haft god inblick i fasadrenoveringar, entreprenadjuridik (ABT06) samt anbudsförfaranden och kalkylering. Har du erfarenhet av Wikells eller Bidcon ser vi det som en fördel.

Utbildning med inriktning mot bygg är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i
Office-paketet samt innehar körkort. Resor förekommer i tjänsten då du kommer att behöva besöka de byggarbetsplatser du ska analysera och bedöma inför kalkyl- och offertframställandet.

Detta är du:

Vi ser att du är en kommunikativ och affärsmässig person med intresse för både bygg och sälj.
Du drivs av att komma i mål i rätt tid, till rätt kostnad och kvalitét. Du är en ödmjuk, utåtriktad och social person med en god analytisk förmåga. Det är även av stor vikt att du är resultatinriktad samt har förmåga att arbeta strukturerat och noggrant.

Du kommer in i ett bolag med ett högt tempo där du får vara med på en expansiv resa. Detta är jobbet för dig som vill vara med och bygga upp något nytt, ta ett stort ansvar samt värdesätter möjligheten att kunna ta nya steg i karriären.

Bra att veta:

• Tjänsten innebär resor inom Norden.

• Du rapporterar till kalkyleringschef, men kommer att arbeta tätt med både projektledare och platschefer.

• Placeringsort i Växjö (HK), Stockholm eller Västerås (Stora Fasad), men för rätt person kan även annan ort vara möjlig.

• Heltid, tillsvidareanställning.

Ansökan

Frågor gällande tjänsten besvaras av chef för kalkylavdelningen, Ola Åkesson, på telefon 073-3175938 alternativt Johan Bengtsson 070-8451042, som ansvarar för affärsområdet Fasad. Ansökningar skickas via mail till jobb@balco.se. Märk din ansökan med ”Kalkylator Fasad”. Sista ansökningsdag är 2021-05-16. Intervjuer och urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!