Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Vi söker en Business Controller med placering på huvudkontoret i Växjö

Balco Group är ett tillväxtbolag som erbjuder innovativa, patenterade och energibesparande balkong- och fasadlösningar av hög kvalitet. Våra kundanpassade produkter bidrar till en ökad livskvalitet, trygghet och värdeökning till boenden i flerbostadshus. Balco kontrollerar, genom en effektiv försäljningsprocess, hela värdekedjan – från produktion till leverans. Balco grundades i Växjö 1987 och har över 500 anställda, är marknadsledare i Norden och är verksam på ett flertal marknader i norra Europa. Omsättningen under 2020 uppgick till 1 200 MSEK. Balco Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2017.

Som Business Controller på Balco kommer du att vara ett affärsstöd mot vår produktion och entreprenadverksamhet. Du kommer att arbeta operativt, nära verksamheten, och det är du som stöttar organisationen med relevanta beslutsunderlag och analyser. Rollen är placerad på vårt huvudkontor i Växjö, där ekonomiavdelningen består av elva personer. Du rapporterar direkt till Ekonomichef Balco AB.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • – Löpande bokföring.
  • – Delaktighet i månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • – Uppföljning och analys av det ekonomiska utfallet av koncernens produktions- och entreprenadverksamhet, med tillhörande nyckeltal.
  • – Tillsammans med ledningen ansvarig för eventuella åtgärdsplaner.
  • – Ansvarig för budget- och prognosarbete gällande koncernens produktion och entreprenadverksamhet.
  • – Löpande utveckling och förbättring av rutiner och arbetssätt, samt delaktig i implementationen av dessa.

Vem är du?

För att lyckas i rollen och på Balco är dina personliga egenskaper viktiga och något vi lägger stor vikt vid. I din roll kommer du att få agera bollplank, ge support samt vara den drivande parten från ekonomifunktionen, vilket gör att du är en kommunikativ, lyhörd person som är van att arbeta i en utåtriktad, verksamhetsnära miljö med många kontaktytor.

Du är en person som trivs på en arbetsplats där det händer mycket och uppskattar möjligheten till nya utmaningar och karriärvägar. Det här är jobbet för dig som vill med på en expansiv resa där du kommer att kunna ta ett stort ansvar och arbeta med stimulerande arbetsuppgifter.

Gällande utbildning ser vi gärna att du har en civilekonomexamen med controllerinriktning eller motsvarande. Det är meriterande om du tidigare har arbetat på ett tillverkande företag. Gällande system är det främst Mercur och iScala vi arbetar i. Erfarenhet av dess är meriterande, men inget krav. Dina Excel-kunskaper är mycket goda och du uttrycker dig väl i engelska både gällande tal och skrift.

Ansökan
Frågor gällande tjänsten besvaras av Ekonomichef Lena Freij på telefon 0470-53 30 94. Ansökningar skickas via mail till jobb@balco.se. Märk din ansökan med ”Business Controller”. Sista ansökningsdag är 2021-06-20. Intervjuer och urval kommer att ske löpande under ansökningstiden. All kontakt med annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes.

Välkommen med din ansökan!