Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Brf Falkenbergshus 3
Falkenberg, Sverige

Balkonger som står emot vinden från havet

Ljusare hem

Ljusare hem

Skydd mot väder & vind

Skydd mot väder & vind

Tyst & lugnt

Tyst & lugnt

Fakta – Brf Falkenbergshus 3

Kund

Riksbyggen

Byggår

2015

Adress

Viljansvägen 22AB, 24A-D & 26A-D

Antal balkonger

84 Stycken

Inglasade balkonger ger större nytta

Eva berättade att allt började med att deras förvaltare hade uppmärksammat att en stor betongbit hade ramlat ner från en balkong. Man började då att fundera på vad man skulle göra, och började kolla upp alternativa åtgärder. Man deltog på mässor och pratade med olika leverantörer. Man tog sen in priser på vad en renovering av de befintliga betongplattorna skulle kosta, mot att kapa ner det gamla och sätta dit helt nya större balkonger med inglasningar. När man jämförde kostnaden/nyttan mellan de två alternativen, så var valet inte svårt.

Efter att problemet med betongen uppdagats så började styrelsen kolla runt på mässor och började då föra en diskussion med ett antal företag. Valet blev till sist Balco då man tyckte att kvalitén kändes bäst.

Citat Balco

Vad hade Balco kunnat göra bättre?
– En väldigt bra fråga, jag är fantastiskt nöjd!

Eva Bengtsson

Ordförande i Brf Falkenbergshus 3

De boende i föreningen är fantastiskt nöjda med projektet, och styrelsen har egentligen inte fått några klagomål alls. Det man är mest nöjda med är de rejäla inglasningssytemen som står emot vind från havet, och man hör inget skrammel från dessa. Att de också fått en extra yta att röra sig på, som man kan nyttja under de flesta av årets månader, gillar Eva. Balkongprojektet har också lett till att efterfrågan på lägenheter i föreningen har gått upp, och priserna har därför följt efter.Man tycker också att kvalitén på mattan och rullgardiner är fantastiskt bra, något som de inte ångrar att de valde som standard. Att man valde samma typ och färg till samtliga boende, leder till ett mer enhetligt utseende.

Förutom samma materialval till alla, så rekommenderar Eva andra föreningar att göra rejäla balkonger när man ändå gör det. Kostnaden skiljer sig inte mycket åt mellan mindre och större balkonger. Eva råder också föreningar att i ett tidigt stadie kolla med kommunen angående restriktioner kring byggnadslov. I föreningens fall tog det hela ett år innan de fick bygglov.

Idag är balkongen som ett extra rum

”På den gamla balkongen fick en person i sänder sitta på grund av dess begränsade storlek, och den andra fick gå och servera kaffe”, berättar Eva. Idag är deras balkong som ett extra rum där de till och med brukar fira jul. Då lägenheterna är något små så var detta ett perfekt tillskott, menar Eva.

Brf Falkenbergshus

Före:Demontering av de gamla balkongerna inför montering av nya, större och inglasade balkonger.

Brf Falkenbergshus Efter

Efter:Mer utrymme, bättre ljusinsläpp och framförallt ett extra rum.