Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Brf Klosters Fälad

Fördelar:

Lägre energikostnaderna

Lägre energikostnaderna

Ljusare hem

Ljusare hem

Större yta

Större yta

Nya bolkonger gav ett rejält lyft

Ett trevligt helhetsintryck

När de gamla balkongerna från mitten av 60-talet började bli slitna anlitade Brf Klosters Fälad i Lund Balco för att byta ut dem mot inglasade balkonger och dessutom bygga helt nya uterum på markplan. Sommaren 2018 stod allt klart.

De senaste åren har styrelsen för bostadsrättsföreningen arbetat med en underhållsplan som bland annat inneburit att man dränerat marken kring lägenheterna på bottenplan och rustat upp fasaden. I samband med de åtgärderna började man även planera för nya balkonger och uterum. Husen i bostadsrättsföreningen är byggda i mitten av 60-talet och vissa balkonger var mer slitna än andra, så för att få ett helhetsintryck och förhöja boendekvaliteten och utseendet på fasaderna, bestämdes att alla balkonger skulle bytas ut. Dessutom skulle de boende på markplan få inglasade uterum, från att tidigare bara haft en trädgård.

Fakta om projektet

Kund:

Brf Klosters Fälad

Byggnadsår:

2017

Adress:

Doppingvägen 2-10,
Vildgåsvägen 1-27,
Tordnulevägen 2-6,
Ällingavägen 11,
227 35 Lund

Antal Balkonger:

412 Stycken

– I vissa fall användes de gamla balkongerna som ett extra förråd eller skrymsle att förvara saker på. Vi ville erbjuda våra boende en plats att umgås på. Dessutom förhöjer även nya balkonger utseendet i området generellt, vilket gör det trevligare för alla som vistas där, säger Aida Hosseini.

Under våren 2017 vann Balco upphandlingen för att rusta upp balkongerna i Brf Klosters Fälad. Aida Hosseini förklarar att de valde Balco för att de hade många goda referensobjekt, bra kommunikationsvägar, var transparenta och hade sin tillverkning i Sverige. Närhetsprincipen var viktig eftersom det kan minska eventuella förseningar när det kommer till frakt av material och gods. Enligt Aida har projektet gått väldigt smidigt då Balco alltid varit öppna för frågor, tillgängliga och inkluderande. En utmaning som dök upp under projektets gång var att man stötte på asbest i vissa av de gamla balkongerna.

– Det enda rätta att göra var att sanera asbesten vilket medförde en mindre fördröjning för Balco. De begärde då extra tid för slutförande. Trots detta så höll de den ursprungliga tidsplanen och jobbade ikapp förseningen, säger Aida Hosseini.

Till slut valde föreningen att ta bort samtliga balkongplattor och mellanväggar. Detta för att då säkerställa att all dålig betong inom balkongdelen togs bort.

Citat Balco

Vi ville öka boendekvaliteten och erbjuda mervärde genom att förlänga lägenheterna med ett extra, mysigare uterum.

Aida Hosseini

Ordförande Brf Klosters Fälad, Lund

Före

Balkonger som nästan uteslutande användes som förrådsutrymme.

Efter

Mer utrymme och bättre ljusinsläpp.

Fint mottagande från de boende

Alla nya balkonger och uterum stod klara för inflyttning under sommaren 2018 och Aida berättar att de har fått lovord från de boende. När höst- och vintermörkret gjorde entré såg det mycket trevligare ut i området.

– De boende har verkligen tagit vara på chansen de nya balkongerna ger. Många har inrett dem fint med belysning och möbler, och upplever att de fått ett ljusare helhetsintryck i lägenheterna. Några boende har också hört av sig till mig och sagt att de känt sig trygga i hela byggprocessen, att Balcos hantverkare verkar ha trivts på sin arbetsplats och att arbetet utförts på ett professionellt sätt, säger Aida Hosseini.

Johan Bengtsson, projektledare från Balco, är även han positiv till det goda samarbetet.

– Vi har haft en öppen och bra dialog med föreningens representanter genom hela projektet och det har också hjälpt oss att kunna hålla den fastställda tidsplanen, avslutar Johan Bengtsson.

– De boende har verkligen tagit vara på chansen de nya balkongerna ger. Många har inrett dem fint med belysning och möbler, och upplever att de fått ett ljusare helhetsintryck i lägenheterna, säger Aida Hosseini

Balkonger från Balco skapar rum för livet

Balcos inglasade system ger möjlighet till större balkonger. Användbarheten ökar och hemmet får en härlig extra dimension. Ja fördelarna är många läs mer om det här.

Har ni liknande projekt på gång? – Vi kan balkonger

Fyll i ditt namn, telefonnummer, e-post så återkommer vi till dig.
Vi gör inte enstaka balkonger till privathus eller liknande.

    Jag har läst och godkänner Balcos Integritetspolicy

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Få löpande information om våra produkter och lösningar för bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.