Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Kvarntullen
Rinkeby, Sverige

Större balkonger som kan användas året om

Ljusare hem

Ljusare hem

Lägre underhållskostnad

Lägre underhållskostnad

Större yta

Större yta

Fakta – Kvarntullen

Kund

HSB Stockholm Fastigheter

Byggår

2012 - 2018

Adress

Rinkebysvängen 65 - 113, 163 73 Spånga

Antal balkonger

600 Stycken

Studentlägenhet blir familjebostad

Området i Rinkeby byggdes som studentlägenheter. Husen är synliga från större delen av Järvafältet och den brutalistiska arkitekturen utfördes med hög kvalitet i detaljerna. Åren hade dock tagit ut sin rätt. Husen behövdes rustas upp. Bland annat för att det blivit vanliga hyreslägenheter. Men också för att leva upp till vår tids krav, lägenheterna är på 54 m2 och en större balkong gör stor nytta.

Citat Balco

De gamla balkongerna var små, slitna och nyttjades endast i begränsad omfattning. För att skapa en användbar yta bestämdes att balkongerna skulle bli bredare, djupare och inglasade.

Kristian Gauffin

Projektchef HSB

Balco levererar hög kvalitet och många funktioner!

Arbetet har bedrivits i ett antal etapper. Utformingen av inglasningarna har ändrats över projektets gång. Första etappen
var med Twin-luckor (skjut- och vridbara luckor i ram) och opalglasbröstning med en orange skiva i mitten. Senare byttes
det till luckor utan ram och transparanta bröstningar. Partiet i mitten som är orange återspeglar storleken på de gamla balkongerna.Vad kan Balco bli bättre på? ”Jag har under resans gång haft vissa synpunkter på arbetsmiljön. Tex att man inte ska åka in på angränsande områden eller ska blockera tillfartsvägar. När jag påpekat detta tycker jag inte att jag fått tillräcklig återkoppling på att åtgärder verkligen har satts in. Jag har inte varit helt nöjd med skydd för tredje man. Något som har framförts.”

Kristian Gauffin fortsätter, ”Vi handlade upp från Balco eftersom vi ställer krav på hög kvalitet. Balco integrerar alla tekniska krav – och många funktioner – i sin grundkonstruktion. Till exempel inbyggd avvattning.”

HSB Stockholm - Fastigheter

Före:Demontering av de gamla balkongerna inför montering av nya, större och inglasade balkonger.

HSB Stockholm - Fastigheter efter

Efter:Mer utrymme, bättre ljusinsläpp och framförallt ett extra rum.