Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

HSB Brf Jägaren
Karlstad, Sverige

Tyst och dammfritt med nya balkonger

Tyst & lugnt

Tyst & lugnt

Skydd mot väder & vind

Skydd mot väder & vind

Sänkta energikostnader

Sänkta energikostnader

Fakta – HSB Brf Jägaren

Kund

HSB Brf Jägaren

Byggår

2018

Adress

Hamngatan 26A
652 25 Karlstad

Antal balkonger

42 Stycken

Ett fantastiskt lyft för hela fastigheten

Vid en av Karlstads mest trafikerade gator ligger HSB Brf Jägaren. De 42 lägenheterna har nyligen rustats med nya, inglasade balkonger som minskar buller avsevärt. Nu kan de boende njuta ute året runt – i tysthet.
– Dessutom är glaset tätare nu vilket gör det mindre dammigt. Vi är alla väldigt nöjda och fasaden ser nu också fin och trevlig ut, säger Olle Pettersson, styrelseledamot i HSB Brf Jägaren.

 

Föreningen Brf Jägaren ligger i centrala Karlstad, vid en av stadens mest trafikerade gator, mitt emot järnvägsstationen. Huset stod färdigt 1962 och de befintliga balkongerna hade 30 år på nacken. 1992 gjordes inglasningar, som nu var i dåligt skick, med ett generellt öppningsförbud sedan ett par år tillbaka, då det fanns risk att glasen skulle falla ur.

Skydd av betongnosen

Brf Jägaren blev tipsade om Balco som tog sig an uppdraget att förnya och rusta upp de gamla balkongerna. Eftersom de befintliga betongplattorna var i okej skick räckte det med att byta ut inglasningen. Balcos inglasningssystem skyddar nämligen även betongnosen vilket gör att plattan kan leva vidare i många år. Det viktigaste för Brf Jägaren var att behålla utseendet på konstruktionen i den mån det gick och samtidigt få nya, förbättrade funktioner.
– Balco har lyckats med att behålla utseendet som vi önskade. De har varit otroligt lyhörda. Bland annat ville vi behålla ett glasfönster i bröstningen som gick att ordna. Vi är glada över att nu ha tätare glas som medför mindre damm från vägen utanför, betydligt bättre ljudisolering från buller och även bättre sikt efter som den nya bröstningen går upp till 80 centimeter, jämfört med 110 centimeter tidigare, säger Olle Pettersson.

Citat Balco

Det är verkligen en helhetslösning där vi har fått hjälp
med allt vi behövt i en otroligt snabb byggprocess.

Olle Pettersson

Styrelseledamot i HSB Brf Jägaren

Inglasat och klart

Olle Petterson är framför allt nöjd med slutresultatet, där de boende är väldigt positiva och glada över att äntligen få utnyttja de numera säkra balkongerna. Byggprocessen gick dessutom otroligt snabbt, vilket Olle är imponerad över. På endast sex veckor var arbetet klart, från start till mål.
– Det är verkligen en helhetslösning där vi har fått hjälp med allt vi behövt i en otroligt snabb byggprocess. De nya inglasningarna ger ett fantastiskt lyft till hela fastigheten. Det är hög kvalitet på stommar och glas, och det är sinnrika konstruktioner för barnsäkerhet. Allt är noggrant genomtänkt och det märks att Balco har byggt balkonger tidigare, säger Olle Pettersson.

Projektet skiljer sig lite jämfört med Balcos tidigare projekt, eftersom de normalt sätt alltid byter ut befintliga plattor och levererar helt nya med tillhörande inglasningssystem. Robert Leben, Distriktsansvarig från Balco, är också mycket nöjd med slutresultatet.
– Vi är glada över att de boende nu får njuta av sina upprustade balkonger året runt, med minskat buller och mindre damm. Det har varit väldigt roligt att ta sig an uppdraget för Brf Jägaren och vi är nöjda över vår snabba entreprenadtid, avslutar Robert Leben.

HSB Brf Jägaren – Karlstad, Sverige Före

Före: De gamla inglasningarna togs bort.

Efter: Nya inglasningar som motverkar damm och dämpar buller.