Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Bli en av oss – nu söker vi en beräkningsingenjör med placering i Växjö

Balco Group är ett tillväxtbolag som erbjuder innovativa, patenterade och energibesparande balkong- och fasadlösningar av hög kvalitet. Våra kundanpassade produkter bidrar till en ökad livskvalitet, trygghet och värdeökning till boenden i flerbostadshus. Balco kontrollerar, genom en effektiv försäljningsprocess, hela värdekedjan – från produktion till leverans. Balco grundades i Växjö 1987 och har över 500 anställda, är marknadsledare i Norden och är verksam på ett flertal marknader i norra Europa. Omsättningen under 2020 uppgick till 1 200 MSEK. Balco Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2017.

I rollen som beräkningsingenjör hos oss på Balco ansvarar du för hållfasthetsberäkningar, både nykonstruktion och kontroll av befintlig konstruktion. Du gör beräkningar åt våra egna konstruktörer och beräknar även egna projekt där du tar fram konstruktionslösningar.  

Du kommer att arbeta nära projektledare, beredare, konstruktörer samt vara ett tekniskt bollplank för produktionspersonalen. Du kommer att arbeta i team och rapportera till beräkningsingenjörernas avdelningschef samt projektledaren för respektive projekt.

Vi söker dig som brinner för teknik och i grunden har en färdig examen inom Maskin, Bygg eller motsvarande. I beräkningsarbetet använder vi MathCad, SAP2000 men även Excel och handberäkningar. Konstruktionsverktyget är Inventor. Det är önskvärt att du behärskar dessa program och att du även har kunskap inom Eurocode. Har du erfarenhet av arbete med hållfasthetsberäkningar inom bygg, gärna från hus- eller betongbranschen så är det meriterande men inget krav.

Som person är du driven, engagerad, ser möjligheter och är van att ta ett stort ansvar. Du är noggrann, strukturerad och självständig samtidigt som det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du strävar alltid efter att uppnå högsta kvalité i ditt arbete och du trivs i en miljö med högt i tak.

Om det här är arbetet för dig så erbjuder vi ett spännande och utvecklande jobb i ett expansivt företag med internationell prägel, snabba beslutsvägar, öppet arbetsklimat med stor gemenskap, bra introduktion och goda karriärmöjligheter.

Ansökan
Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Chef Statik, Marianne Johansson på telefon 0470-53 30 61. Ansökningar skickas via mail till jobb@balco.se. Märk din ansökan med ”Beräkningsingenjör”. Sista ansökningsdag är 2021-09-12. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!